Józsi, a családi speditőr cég vezetője most arról álmodozik, milyen jó lenne, ha partnereiből nem az állandó panasz, önsajnálat, a gondok tömege ömlene, hanem csupa jó hír érkezne hozzá, ami feldobja, motiválja, és energiát adna a mindennapi működéséhez

Ő is érzi, egyre nagyobb a felelőssége, mert folyamatosan nő az a bizonyos összeg, ami a kicsi forgalomnövekedéssel együtt a fuvarmegbízóinak biztosított céghitele.

Szeretne megfelelni minden megbízói elvárásnak, de pénzügyi lehetőségei ennek határt szabnak. Érzi, ahhoz, hogy cége, ha lassan is, de tovább növekedhessen, továbbra is neki kellene finanszírozni a megbízóit, de miből?

És válogatás nélkül mindegyiket? Érzi a veszélyt, de nem tudja pontosan megfogalmazni. Történt már vele egy s más az elmúlt 25 évben, az eszével tudja, most sem lesz másként.

Hogyan értékelhetné a megbízóit a szerint, ki mekkora kockázatot jelent neki?

Józsi is érzi, meddig mehet el, mit bír a saját cége, de pénzügyi tervet eddig még nem készített.

Fejből dolgozik. Nagy problémája az újabb keletű megbízóival van, mert nincs róluk elég információja. És ők egyre több fuvart rendelnek, mert a járvány miatt koncentrálódik a piac.

Kellene egy „műszer”, amelyik megbízhatóbban jelzi a helyes irányt, az új megbízók üzleti kockázatát.

A régiek vagy stagnálnak, vagy egyre kevesebb munkát adnak.

Tudja, sokáig már nem tartható ez az állapot, de merre mozduljon? Bármilyen hitelt is vesz fel, neki készfizető kezességet is kell vállalnia a biztosított fedezete mellett, ráadásul ez több hónap idegeskedéssel, utánjárással jár és rengeteg időt, energiát vesz el tőle.

Ezért amikor tudja, ő is hitelezteti magát az alvállalkozóival, szállítóival. De ez is egyre nehezebben megy.

Pedig igyekszik a maga eszközeivel a cégét pénzügyileg is egyensúlyban tartani. 

A könyvelője szerint ez évről évre sikerül is neki.

Jó lenne egy hely, ahol ezt ő is közhírré tehetné, akkor az alvállalkozói, szállítói jobban bíznának benne és könnyebben tudná hiteleztetni magát. 

Létre is hoztuk ezt a helyet,  kattints ide nézd meg, teszteld.

 

Napjainkban a céghitel a nemzetközi kereskedelemben is egyre növekvő jelentőségű, ennek több oka is van:

  1. A szolgáltatók a tőkeerejüket meghaladó forgalmat bonyolítanak le,
    hitelben vásárolnak, s az áru/szolgáltatás ellen értékét csak a fuvardíjak beérkezése után fizetik ki. Ha nekik fizetnek, akkor ők is tudnak fizetni. Ha nem, vagy csak jelentős késéssel jut a pénzéhez, lehet, hogy fejre áll a cége.
  2. Számos szolgáltatásnál vevői piac alakult ki, és ez befolyásolja az eladói szokásokat, feltételeket. A legtöbb esetben a szolgáltatók között nincs szinte semmilyen különbség, jellemzően csak az árban, és/vagy a fizetési határidőben van eltérés. Ezért a vevők, megbízók könnyen lecserélhetik a speditőrt, fuvarost, ha van választásuk.

Most azt látja Józsi, hogy a Corona vírus miatt a kereskedelem, az árumozgás mennyisége, gyakorisága is ágazatoktól függően hektikusabb lett.

Összességében koncentrálódik a piac, egyre kevesebben vannak. Ezért jobban rá van utalva a meglévő fuvarmegbízók mindenkori fizetési képességére és hajlandóságára.

Az online börzéken rendszeresen előkerülnek ismeretlen cégek most is és a jelenlegi gyorsan változó helyzetben azt érzi, egyre nehezebben viselné el, ha a számláit nem, vagy csak nagy késéssel fizetnék ki. Emiatt néha eluralkodik rajta a félelem.

 

Pedig itt és most csak egy kattintásra van a megoldástól.

Ezért mondom Józsinak is, kattints az alábbi regisztrálás gombra, és 3 perc múlva már nagyobb biztonságban lehetnek a fuvarbevételei.

 

Mert a háttérben egy nemzetközi hitelbiztosító online fizetési képességet követő rendszere dolgozik 0-24 órában.

 

Nyugalmasabb üzletmenetet, biztonságosabb pénzforrásokat kívánok minden blog olvasómnak,

 

Damásdi Tibor

Vezető üzleti kockázatcsökkentő —> Lásd részletesebben

http://uzletikockazatcsokkentes.hu/